17406
Λαμπτήρας αποστείρωσης 38Watt με υπεριώδη ακτινοβολία UV + OZONE με τηλεχειριστήριο και χρονοδιακόπτη - Λευκό
OEM on-17406
29.99€

Λαμπα απολύμανσης και αποστείρωσης 38W Υπεριώδους Ακτινοβολίας UV, με μικροβιοκτόνο φως, τηλεχειριστήριο και χρονοδιακόπτη
 

Η απολύμανση με λάμπες UV είναι μια μοναδική και γρήγορη τεχνική για την απαλλαγή του χώρου από βακτηρίδια, μικρόβια και ιούς, χωρίς τη χρήση θερμότητας ή άλλων χημικών.

Τοποθετήστε το στο κέντρο του δωματίου, ελεύθερο από εμπόδια. Ενεργοποιήστε τον χρονοδιακόπτη και μετά από 15 έως 60 λεπτά το δωμάτιο σας είναι απολυμασμένο και έτοιμο για χρήση.

Κατάλληλο για οικιακή χρήση, ξενοδοχεία, ιατρικούς χώρους, χειρουργεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κέντρα υγείας.

Ο λαμπτήρας σας παρέχει 2πλή δράση απολύμανσης και αποστείρωσης. Με ακτινοβολία UV, αλλά και με τη λειτουργία του όζοντος!


Το υπεριώδες φως χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην ιατρική για την απολύμανση των ιατρικών εργαλείων, εξαρτημάτων, δωματίων και μηχανημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διάδοση ασθενειών και νοσημάτων. 

Έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι το υπεριώδες φως UV (ultraviolet, υπεριώδες) περιέχει ακριβώς τη σωστή ποσότητα ενέργειας για να ”σπάσει” την μοριακή δομή των μικροοργανισμών. Καθώς οι μικροοργανισμοί περνούν από την υπεριώδη ακτινοβολία (η οποία εκπέμπεται από την υπεριώδη λάμπα),  εξουδετερώνονται  σε κυτταρικό και γενετικό επίπεδο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή τους. 

 

Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι κομμάτι του ηλιακού φωτός, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ορατή περιοχή του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος. Τα υψηλότερα ενεργειακά μήκη κύματος της ακτινοβολίας UV (200nm – 280nm) έχουν τη μοναδική ικανότητα να καταστρέφουν τους μικροοργανισμούς (Βακτηρίδια, Ιούς) που υπάρχουν στον αέρα, όπως και στις επιφάνειες, αποτρέποντας την πιθανότητα να πολλαπλασιαστούν και να προκαλέσουν μολύνσεις.

 

Το μικροβιοκτόνο UV ή το UV-C είναι μέρος του φάσματος υπεριώδους ακτινοβολίας που είναι περισσότερο γνωστό για την ικανότητά του να απενεργοποιεί παθογόνα όπως βακτήρια και ιούς. Χρησιμοποιεί συγκεκριμένα μήκη κύματος του υπεριώδους φάσματος, συνήθως μεταξύ 200 και 280 νανόμετρων.

Το μικροβιοκτόνο UV χρησιμοποιείται συνήθως για την απολύμανση δωματίων και επιφανειών. Η αποτελεσματικότητα και η χρήση έχει αυξηθεί τα τελευταία 13 χρόνια.


Χαρακτηριστικά προϊόντος:
 

 
Σημείωση:

1. Εγκατάσταση και χρήση φωτός, μην πιέζετε πάρα πολύ. Και τα δύο χέρια πρέπει να συγκρατούν τα δύο άκρα του σωλήνα. Κατά την αλλαγή της λάμπας, η τροφοδοσία πρέπει να διακοπεί. 2. Οι υπεριώδεις ακτίνες μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα στο δέρμα και τα μάτια. Αποφύγετε την παρατεταμένη άμεση έκθεση στο ανθρώπινο σώμα. 3. Οι υπεριώδεις ακτίνες μπορούν να σκοτώσουν τα οργανικά κύτταρα. Μην εκθέτετε ζώα και φυτά μακροπρόθεσμα. 4. Δώστε προσοχή στο εσωτερικό για να αποφευχθεί ο αποχρωματισμός, λόγω μακροχρόνιας υπεριώδους ακτινοβολίας. 5. Μην το χρησιμοποιείτε ως οικιακό φωτισμό. Η μέτρια απολύμανση είναι κατάλληλη. Είναι καλύτερα να μην ανοίξετε τη λάμπα UV για μεγάλο χρονικό διάστημα. 6. Πρέπει να διατηρήσετε την επιφάνεια του σωλήνα καθαρή, για να αποτρέψετε το μπλοκάρισμα της εξόδου UV από σκόνη ή βρωμιά. 7. Κατά τον καθαρισμό της λάμπας UV, διακόψτε την παροχή ρεύματος, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί και ένα καθαρό πανί ή με οινόπνευμα, Αποφύγετε τη χρήση βενζίνης και άλλων οργανικών διαλυτών. 8. Αποτρέπει τα παιδιά να παίζουν με αυτο. 9. Απαιτεί τα άτομα και τα ζώα να περιμένουν έξω κατά τη διάρκεια της απολύμανσης, αφού ολοκληρωθεί η απολύμανση, πρέπει επίσης να περιμένετε περισσότερα από 40 λεπτά για να ολοκληρώσετε την αποσύνθεση του όζοντος. 10. Το όζον περιέχει οσμή και πρέπει να αερίζεται για 45 λεπτά μετά την απολύμανση.